Rode Kool Quiche

Rode kool

Rode kool is een van de populairste kolen in België. Ze worden eind oktober al geoogst waarna ze in koelcellen bewaard worden. Dat is nodig omdat ze niet tegen vorst kunnen.

Rode kolen zijn niet alleen een kleurmaker op je bord, ze zorgen ook voor de nodige vitamines tijdens de koudere maanden van het jaar. De meesten onder ons kennen deze kool vooral uit de oerklassieker in combinatie met appel en worst. Maar wist je dat je dat recept ook kunt gebruiken als basis voor een quiche? Mag het wat specialer zijn? Ga dan voor een kimchi van rode kool. Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken waarbij de groenten gefermenteerd worden.

Koude pastasalade met groene groenten en scampi’s

Witte kool

Net zoals de rode kool is de witte kool een echte wintertopper van bij ons. De naam is een beetje misleidend, want de kleur van witte kool is eigenlijk eerder lichtgroen dan wit. Samen met rode-, spits- en savooikool behoort de witte kool tot de familie van de sluitkolen.

Op zoek naar een gekend gerecht met een verbazend plezante twist? Kies dan voor onze pasta carbonara met witte kool. De originele variant is even makkelijk als lekker: bak de witte kool aan in het bakvet van het spek en voeg het toe aan de pasta.

Bel Orta Savaaikool Lasagne ub

Savooikool

Savooikool is nog zo’n populaire kool in onze regio. In tegenstelling tot de witte en rode kool is de savooikool tot op zekere hoogte bestand tegen vriestemperaturen, al kunnen ze de temperaturen van strenge winters niet aan.

Deze rasechte wintergroente is fantastisch lekker in een stevige stamppot of stoofschotel. Bovendien leent de savooikool zich ook voor heerlijke creatieve bereidingen. Zo kan je de bladeren blancheren en gebruiken om papillotten met kabeljauw te maken of kan je ze, samen met bieten, gebruiken in een vegetarische lasagne – een verrukkelijke manier om jouw dagelijkse portie vitamientjes binnen te krijgen.