Goed nieuws voor de kersenliefhebbers: het Belgische kersenseizoen is vandaag officieel van start gegaan met de traditionele veiling van de eerste kist Belgische kersen. ALDI kocht de eerste kersen, afkomstig van BelOrta-teler Benny Herbots uit het Haspengouwse Zoutleeuw, de fruitstreek bij uitstek. De som van € 10.000 gaat integraal naar het goede doel.


“Naar de Belgische kersen wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Onze kers is dit jaar opnieuw van topkwaliteit: donker, krokant en vol smaak”, zegt Glenn Sebregts, diensthoofd Marketing & Communicatie bij BelOrta.

“Dat is mede te danken aan de overkappingen in een groot deel van onze boomgaarden, die de oogst beschermden tegen de uitdagende weersomstandigheden dit voorjaar, zoals vorst, hagel en heel veel regen.”


De kers op de taart: € 10.000 naar vzw Vincentius Limburg

ALDI en BelOrta schenken de opbrengst van de eerste kersen aan vzw Vincentius Limburg, een vereniging die zich inzet voor mensen in armoede via onder andere voedselhulp en sociale ondersteuning.


“We zijn heel dankbaar voor dit gebaar”, zegt voorzitter Stef Vandebroek. “We werken al jaren samen met ALDI voor de inzameling van voedsel. Dit extra bedrag kunnen we nu gebruiken voor projecten gericht op kinderen, een belangrijke pijler binnen onze werking. Jaarlijks bereiken we zo’n 5.000 kinderen tot 18 jaar via onze plaatselijke verenigingen.”

Aldi kersen door Monokrohm25