Dit voorjaar organiseerde BelOrta de derde editie van haar fotowedstrijd voor lokale sportverenigingen. Daarvoor daagde de coöperatie opnieuw lokale sportclubs uit om een originele en plezante teamfoto te maken. De foto die de meeste stemmen wist te behalen, ging naar huis met de hoofdprijs van €5.000.

Dit jaar gingen bijna 100 clubs de uitdaging aan om stemmen te verzamelen op hun inzending. In totaal werd er ruim 20.990 keer gestemd op foto's van de verschillende sportclubs. Met bijna 20% van de stemmen haalde zwemclub “De Beringse Tuimelaars” de overwinning binnen, waardoor ze de hoofdprijs van €5.000 winnen en zich het komende jaar het Plezantste Legioen van het land mogen noemen.

"Een foto onder water zal wel niemand hebben!"

"Als sportclub houden wij van wedstrijdjes en wilden we eens op een andere manier een wedstrijd aangaan. Wij zijn als club al 2 jaar op zoek naar een nieuwe sponsor. Vorig jaar hadden we deze wedstrijd te laat opgemerkt. We hebben toen toch nog een foto ingediend, en zo konden we alvast een aantal zaken uitproberen om een ludieke, plezante en toffe foto te maken met een aantal zwemmers. Nadien hebben we ons aangemeld voor de nieuwsbrief van BelOrta om de wedstrijd van 2024 niet te missen," vertelt Ann Vanuytrecht van zwemclub De Beringse Tuimelaars.

“Het leek ons logisch om in het verbazend plezant zwembad Sportoase Beringen, onze onderwaterfoto te nemen met als achterliggende gedachte 'een foto onder water zal wel niemand hebben!' In ons team hebben we een aantal handige Harry’s, en één van hen had het geniaal idee om de letters van BelOrta uit te frezen in multiplex en te verven in de huisstijl van BelOrta. En het resultaat mag er, zoals jullie zien, zeker zijn!”


De bikers van “Q-BIKE Quaregnon” en de sporters van atletiekclub “OSGA” eindigden respectievelijk op plaats 2 en 3 waardoor ze hun clubkas met €1.000 gespijsd zien. De juryprijs voor plezantste inzending ging naar ropeskippingclub “Jolly Jumpers” en volleybalclub “WOVo Malle”. Ook zij slepen elk €1.000 in de wacht.

Q BIKE Quaregnon

De bikers van Q-BIKE Quaregnon

OSGA

De sporters van atlethiekclub “OSGA”

Jolly Jumpers

De ropeskippers van ropeskipping club 'Jolly Jumpers'

Wovo

De volleyballers van WOVo Malle