Bel Orta Bieten Gepoftebiet

We starten onze menu met een klein hapje dat je kan opdienen bij het aperitief en dat eenvoudig te bereiden is: gepofte biet. Bovendien moet je het op het moment zelf enkel in de oven zetten waardoor je gezellig bij jouw gasten kan blijven. De BelOrta tomatensoep (met of zonder balletjes) is dan weer een klassieker waarmee je scoort bij jong en oud.

Prei met gerookte zalm in cannelloni

Als hoofdgerecht stellen we zowel een vis- als vleesgerecht voor, je kan kiezen tussen één van beide of ze gewoon allebei serveren. Witloof is een vaste waarde in de meeste eindejaarsmenu’s en ook op die van BelOrta kan deze topper van eigen bodem niet ontbreken. Wij combineerden geglaceerd witloof, altijd lekker, met een varkenshaasje. Als visgerecht kozen we voor zelfgemaakte cannelloni’s. Als je hiermee geen applaus oogst, dan weten we het ook niet meer. De cannelloni’s vulden we met prei, nog zo’n eindejaarstopper, en gerookte zalm.

Appelbeignets

Geen enkele menu, ook die van BelOrta niet, is compleet zonder dessert. Wij gingen voor overheerlijke appelbeignets, een hartverwarmend dessertje dat volgens ons perfect past bij de feestdagen. Tot slot voorzien we in onze menu ook nog iets kleins om bij de koffie te serveren, zodat ook de laatste gaatjes gevuld worden. Onze smeuïge cake met yoghurt & peer is daarvoor het gepaste gerecht. Door de yoghurt krijgt deze cake een heerlijk zachte en lichte textuur.

Wij wensen jullie alvast smakelijke feestdagen!