Ingrediënten
- 250 g natuuryoghurt
- 100 g neutrale olie (bv. kokosolie)
- 100 g honing
- 150 g zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- 4 Conference peren
- 1 tl kardemom (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een springvorm van 20 cm in diameter in met wat olie en zet aan de kant.
- Schil de peren en snij in hapklare stukjes. Snij eventueel 1 peer in lange repen om langs de bovenkant een mooi patroon te maken.
- Doe de eieren in een kom en klop los en luchtig voor ongeveer 1 minuut.
- Doe de honing, olie en yoghurt bij het mengsel en roer alles goed door.
- Voeg de bloem en kardemom toe en meng met een spatel tot alles goed gemixt is, maar roer niet te lang.
- Spatel de stukjes peer onder het mengsel en doe in de bakvorm. Leg de lange schijven peer bovenop.
- Plaats in het onderste deel van de oven en bak voor 55-60 minuten.
- Check met een mes of tandenstoker of de cake helemaal gaar is voor je hem uit de oven haalt. De cake wordt vrij snel bruin, dus dek hem eventueel af na een tijdje met een velletje aluminiumfolie.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Kokerellen