Ingrediënten
- 5 stevige appels
- 2 eieren
- 300 g bloem
- 50 g kristalsuiker
- 3 dl melk
- 1 dl bruiswater
- 2 el arachideolie
- snuifje zout
Bereiding
- Scheid de eieren.
- Klop de suiker met het eigeel samen tot een schuimend geheel.
- Giet de melk, de olie en het bruiswater erbij en roer even. Voeg de gezeefde bloem en een snuifje zout erbij. Roer alles goed tot je een glad beslag krijgt.
- Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag.
- Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd de appels in schijven van een kleine cm dik.
- Verhit de frietketel op 175°.
- Haal de appelschijven door het beslag, zorg dat ze overal goed bedekt zijn met beslag en laat het overtollige beslag er afdruipen.
- Leg de appelschijven onmiddellijk in het vet (niet eerst op het mandje omdat ze dan gaan vastplakken). Bak de appelschijven goudbruin gedurende 3 à 4 minuten en draai ze in de helft van de baktijd eens om.
- Als de korst mooi gebakken is, haal je de beignets uit de olie en laat je ze uitlekken op een papiertje.