Ingrediënten

  • 5 stevige appels
  • 2 eieren
  • 300 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 3 dl melk
  • 1 dl bruiswater
  • 2 el arachideolie
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Scheid de eieren.
  2. Klop de suiker met het eigeel samen tot een schuimend geheel.
  3. Giet de melk, de olie en het bruiswater erbij en roer even. Voeg de gezeefde bloem en een snuifje zout erbij. Roer alles goed tot je een glad beslag krijgt.
  4. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag.
  5. Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd de appels in schijven van een kleine cm dik.
  6. Verhit de frietketel op 175°.
  7. Haal de appelschijven door het beslag, zorg dat ze overal goed bedekt zijn met beslag en laat het overtollige beslag er afdruipen.
  8. Leg de appelschijven onmiddellijk in het vet (niet eerst op het mandje omdat ze dan gaan vastplakken). Bak de appelschijven goudbruin gedurende 3 à 4 minuten en draai ze in de helft van de baktijd eens om.
  9. Als de korst mooi gebakken is, haal je de beignets uit de olie en laat je ze uitlekken op een papiertje.