Ingrediënten
- 1 grote komkommer
- 250 g grote garnalen (gepeld en schoongemaakt
- 300 g woknoedels
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 2 lente-uitjes
- 3 el oestersaus
- 2 el sojasaus
- Zonnebloemolie om te wokken
- Sesamzaadjes
- Peterselie of koriander
- Optioneel: Chilivlokken naar smaak
Bereiding
- Kook de noedels volgens de verpakking, giet af en spoel kort onder koud water. Zet opzij.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder indien gewenst de zaadlijsten, en snijd in halve maantjes.
- Snijd de lente-uitjes in ringen en hou het wit en het groen apart.
- Verhit wat zonnebloemolie in een wok. Bak de garnalen op hoog vuur tot ze net gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Voeg het wit van de lente-ui toe aan de wok samen met de komkommer en het knoflookpoeder.
- Wok 2–3 minuten op hoog vuur tot de komkommer beetgaar is.
- Doe de garnalen en noedels terug in de wok. Voeg oestersaus en sojasaus toe en meng goed. Laat kort doorwarmen.
- Werk af met sesamzaadjes, peterselie of koriander, het groene deel van de lente-ui en een snuifje chilivlokken voor extra pit.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.