Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 250 g grote garnalen (gepeld en schoongemaakt
  • 300 g woknoedels
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 2 lente-uitjes
  • 3 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • Zonnebloemolie om te wokken
  • Sesamzaadjes
  • Peterselie of koriander
  • Optioneel: Chilivlokken naar smaak

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de verpakking, giet af en spoel kort onder koud water. Zet opzij.
  2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder indien gewenst de zaadlijsten, en snijd in halve maantjes.

  3. Snijd de lente-uitjes in ringen en hou het wit en het groen apart.
  4. Verhit wat zonnebloemolie in een wok. Bak de garnalen op hoog vuur tot ze net gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg het wit van de lente-ui toe aan de wok samen met de komkommer en het knoflookpoeder.
  6. Wok 2–3 minuten op hoog vuur tot de komkommer beetgaar is.
  7. Doe de garnalen en noedels terug in de wok. Voeg oestersaus en sojasaus toe en meng goed. Laat kort doorwarmen.
  8. Werk af met sesamzaadjes, peterselie of koriander, het groene deel van de lente-ui en een snuifje chilivlokken voor extra pit.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.