Ingrediënten
- 400 gr krielaardappelen
- 300 gr rund-varkensgehakt
- ½ bakje BelOrta-aardbeien
- 1 komkommer
- 10 gr munt
- 125 gr Griekse yoghurt
- olijfolie
- ½ kl Provençaalse kruiden
- snuifje paprikapoeder
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de krielaardappelen en hussel ze op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout, zwarte peper en de Provençaalse kruiden. Zet 20-25 min. in de oven, tot de krieltjes goudbruin kleuren.
- Kruid intussen het gehakt met zout, zwarte peper en het paprikapoeder en rol er kleine balletjes van. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de balletjes in 5 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
- Halveer de aardbeien en snijd de komkommer in halve maantjes.
- Hak de munt fijn en meng in een kommetje met de Griekse yoghurt, een scheut olijfolie, zout en zwarte peper (zie tip).
- Serveer de krielaardappelen met de balletjes, aardbeien en komkommer. Besprenkel met de saus. Smakelijk!
- TIP: Liever een glad groen sausje? Zet de mixer er dan in.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Foodbag