Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • ½ bakje BelOrta-aardbeien
  • 1 komkommer
  • 10 gr munt
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • ½ kl Provençaalse kruiden
  • snuifje paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de krielaardappelen en hussel ze op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout, zwarte peper en de Provençaalse kruiden. Zet 20-25 min. in de oven, tot de krieltjes goudbruin kleuren.
  3. Kruid intussen het gehakt met zout, zwarte peper en het paprikapoeder en rol er kleine balletjes van. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de balletjes in 5 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
  4. Halveer de aardbeien en snijd de komkommer in halve maantjes.
  5. Hak de munt fijn en meng in een kommetje met de Griekse yoghurt, een scheut olijfolie, zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Serveer de krielaardappelen met de balletjes, aardbeien en komkommer. Besprenkel met de saus. Smakelijk!
  7. TIP: Liever een glad groen sausje? Zet de mixer er dan in.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Foodbag