Ingrediënten

  • 5 asperges
  • +/- 8 kappertjes
  • enkele takjes dille en erwtenscheuten
  • 5 gr fijngesneden bieslook
  • 50 gr grijze garnalen
  • peper en zout

Voor de kruidenolie:

  • 1 dl olijfolie (extra vierge)
  • 30 gr peterselie
  • 30 gr koriander
  • peper en zout
  • 1/2 limoen

Bereiding

  1. Frituur de kappertjes op 160°C tot ze bovendrijven en niet meer bruisen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Blancheer de kruiden en laat ze afkoelen in ijswater.
  3. Knijp de kruiden goed uit zodat er zo min mogelijk water mee in de olie gaat.
  4. Mix de kruiden met de olijfolie. Giet de olie door een zeer fijne zeef.
  5. Kruid af met peper en zout en het sap van 1/2 limoen.
  6. Doe de olie in een spuitflesje.
  7. Schil de asperges. Snij deze, met behulp van een dunschiller, in lange dunne slierten.
  8. Zet je wok op een hoog vuur en doe er een scheut olie in. Wanneer de olie heet is, bakken we de aspergeslierten kort aan.
  9. Kruid af met peper en zout. Neem een mengkom.
  10. Vermeng de slierten met de garnalen en de kruiden en schik op een bord. Bestrooi met de gefrituurde kappertjes.
  11. Doe er een beetje groene kruidenolie overheen.