Ingrediënten
- 5 asperges
- +/- 8 kappertjes
- enkele takjes dille en erwtenscheuten
- 5 gr fijngesneden bieslook
- 50 gr grijze garnalen
- peper en zout
Voor de kruidenolie:
- 1 dl olijfolie (extra vierge)
- 30 gr peterselie
- 30 gr koriander
- peper en zout
- 1/2 limoen
Bereiding
- Frituur de kappertjes op 160°C tot ze bovendrijven en niet meer bruisen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Blancheer de kruiden en laat ze afkoelen in ijswater.
- Knijp de kruiden goed uit zodat er zo min mogelijk water mee in de olie gaat.
- Mix de kruiden met de olijfolie. Giet de olie door een zeer fijne zeef.
- Kruid af met peper en zout en het sap van 1/2 limoen.
- Doe de olie in een spuitflesje.
- Schil de asperges. Snij deze, met behulp van een dunschiller, in lange dunne slierten.
- Zet je wok op een hoog vuur en doe er een scheut olie in. Wanneer de olie heet is, bakken we de aspergeslierten kort aan.
- Kruid af met peper en zout. Neem een mengkom.
- Vermeng de slierten met de garnalen en de kruiden en schik op een bord. Bestrooi met de gefrituurde kappertjes.
- Doe er een beetje groene kruidenolie overheen.