Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 4 eetlepels suiker + een beetje meer om te strooien
  • 1/2 theelepels baking soda
  • 1/4 theelepels fijn zout
  • 130 g boter in blokjes gesneden
  • 200 ml karnemelk
  • 200 g aardbeien
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels vanille-essence

Bereiding

  1. Snijd de aardbeien in plakjes en leg ze in een kom met de helft van de suiker. Meng en zet apart.
  2. Meng in een grote slakom de bloem, de resterende 2 eetlepels suiker, de bakpoeder en het zout. Voeg vervolgens de boter toe en blijf mengen. Voeg ten slotte de karnemelk toe en meng tot je een min of meer homogeen deeg hebt. Zet de slakom 30 minuten in de koelkast.
  3. Klop ondertussen de room met de vanille-essence tot je een zeer dikke room hebt. Zet in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het karnemelkdeeg op een goed bebloemd werkoppervlak en vorm een rechthoek. Vouw als een envelop (hoeken naar het midden) 8 keer en rol uit tot een dikte van maximaal 2,5 cm.
  5. Leg het deeg in een ovenschaal en bak 15-20 minuten. Laat afkoelen voordat je in vierkanten of rechthoeken snijdt.
  6. Snijd voor elk vierkant of rechthoek het biscuit in twee helften. Plaats tussen de twee helften een goede dosis room en gezoete aardbeien. Meteen serveren!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Little Red Boots.