Ingrediënten
Voor de bodem:
- 250 g digestives
- 100 g boter
Voor de vulling:
- 200 g aardbeien + extra ter decoratie
- 100 g kristalsuiker
- 400 g roomkaas
- 150 ml room
- 2 gelatineblaadjes (optioneel)
Bereiding
Voor de bodem:
- Maal de digestives fijn. Dit kan je doen door alle koekjes in een hersluitbaar zakje te doen en fijn te stampen met een vijzel, deegrol of pannetje of door ze fijn te malen in een hakmolen of met de staafmixer.
- Smelt de boter en doe deze samen met de koekkruimels in een kom en meng goed tot het mengsel op nat zand gelijkt.
- Doe de kruimels in een taartvorm en druk goed aan met een spatel in de bodem en aan de zijkanten. Druk eventueel harder aan met een glas om een stevige korst te creëren.
- Bewaar de bodem in de koelkast terwijl je de vulling klaarmaakt.
Voor de vulling:
- Snij de aardbeien in stukjes en doe in een pannetje samen met de suiker.
- Zet op een laag vuurtje en kook voor minimaal 10 minuutjes tot er een sausje ontstaat. Als je geen gelatine gebruikt, laat het vocht dan goed wegkoken.
- Gebruik je gelatineblaadjes? Laat ze dan nu even weken in koud water en voeg ze toe zodra je de aardbeiencoulis van het vuur gehaald hebt.
- Pureer kort met de staafmixer en laat wat afkoelen.
- Klop de room op tot stijve pieken.
- Roer de roomkaas los en meng er de afgekoelde aardbeiencoulis onder.
- Schep er dan voorzichtig de opgeklopte room onder met een spatel.
- Schep de vulling in de bodem en zet minimaal 3 uur (idealiter een hele nacht) in de koelkast.
- Decoreer de bovenkant naar hartelust met wat extra aardbeien.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Kokerellen