Ingrediënten

  • 500gr verse aardbeien
  • 50gr puddingpoeder
  • 75gr suiker
  • 750ml melk
  • 300gr hotelcake

Bereiding

  1. Meng het puddingpoeder in een ontbijtkommetje met een klein scheutje melk.
  2. Verhit de rest van de melk in een steelpannetje op een matig vuur en voeg de suiker toe. Breng roerend aan de kook & haal het pannetje vervolgens van het vuur.
  3. Roer het puddingmengsel onder de warme melk & breng het geheel opnieuw aan de kook voor een minuutje. Blijf goed roeren.

  4. Verbrokkel de cake in de glaasjes tot je een laagje van 1cm dik hebt.
  5. Schep daarbovenop in elk glas een even dikke laag pudding.
  6. Snijd de aarbeien in schijfjes en verdeel ook deze over de glaasjes.
  7. Herhaal de drie verschillende laagjes tot de glazen vol zijn.
  8. Eindig met een laagje aardbeien en enkele cakekruimels.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.