Ingrediënten

  • 400 g linguine
  • 800 g courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels verse kaas
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Tijm
  • Zout / peper

Bereiding

  1. Was de courgettes en rasp ze met een rasp.
  2. Snij het teentje knoflook fijn en bak het in een pan met een beetje olijfolie gedurende enkele minuten.
  3. Voeg de geraspte courgette toe aan de pan en bak ze gedurende 6-7 minuten, tot ze zacht zijn.
  4. Als de courgettes gaar zijn, giet 3/4 ervan in een blender. Voeg de verse kaas, tijm, zout en peper toe. Mix tot een gladde crème.
  5. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng met de courgettecrème. Voeg de rest van de geraspte courgettes toe voor textuur.
  6. Serveer de pasta op borden, voeg enkele geroosterde pijnboompitten toe en rasp wat Grana Padano eroverheen.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.