Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een ruime portie water aan de kook in een pot op een hoog vuur en kook de pasta gaar volgens de verpakking. Bewaar een kopje pastawater alvorens af te gieten.
  2. Dop de erwten en was ze samen met de andere groenten. Snij de asperge en courgette in grove stukken.
  3. Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een pan op matig vuur. Voeg de groenten toe aan de pan en laat een vijftal minuten bakken. Kruid met peper en zout.
  4. Neem een tweede pan en verhit ook hier een flinke scheut olijfolie op een matig-hoog vuur.
  5. Pel ondertussen de scampi's en dep ze goed droog met wat huishoudrol. Bak de scampi's gaar in 40 seconden per kant en kruid met peper en zout.
  6. Roer de gebakken groenten door de pasta en voeg een scheutje pastawater toe. Kruid nogmaals met peper en zout en meng een laatste keer.
  7. Schep de pasta op de borden en verdeel de scampi's erbij.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.