Ingrediënten

  • 200 g versnipperde courgette
  • 75 g spinazie
  • 250 g gekookte en afgekoelde quinoa
  • 2 eieren
  • 60 g havermeel
  • 3 g verse dille
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 koffielepel knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Rasp de courgette grof of gebruik een keukenmachine om ze fijn te hakken. Neem een schone handdoek en leg deze in een zeef, doe daarin de courgette rasp, knijp het vocht eruit en laat uitlekken.
  2. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de courgette samen met oregano, lookpoeder, peper en een snuifje zout. Bak voor ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg daarna de spinazie toe en roer om tot de spinazie slinkt.
  4. Neem een mengkom en voeg de gebakken groenten, afgekoelde quinoa, snufje zout en verse dille toe en meng goed. Voeg daarna de eitjes toe en meng. Als laatste voeg je het havermeel toe. Je moet een licht plakkerig en kneedbaar deeg hebben. Voeg wat extra havermeel toe als het mengsel te nat zou zijn.
  5. Vorm burgers met het mengsel, ongeveer 6 stuks.
  6. Verwarm intussen je pan en voeg ruim olijfolie toe, bak ze goudbruin, ongeveer 3 minuten aan elke kant.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.