Ingrediënten

Voor de courgettefritters

  • 2 courgettes
  • 3 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 140 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 100 g gemalen kaas (belegen)
  • zout & peper
  • olijfolie

Voor de dressing

  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • een handvol bieslook (fijngehakt)

Bereiding

  1. Rasp 2 courgettes.
  2. Doe de courgette in een theedoek en knijp er het overtollige vocht uit en doe alles in een grote kom.
  3. Hak 3 lente-uitjes fijn. Hak 2 tenen knoflook fijn. Voeg toe aan de geraspte courgette.
  4. Voeg 2 eieren, 140 g bloem, 1 el bakpoeder en 100 g gemalen kaas toe. Meng alles goed.
  5. Kruid met peper en zout naar smaak.
  6. Verwarm een beetje olijfolie in een pan.
  7. Maak kleine pannenkoekjes van het courgettemengsel met een lepel. Bak 2 à 3 minuten per kant.
  8. Maak nu de dressing: meng 1 el mayonaise, 2 el Griekse yoghurt en de fijngehakte bieslook in een kommetje.
  9. Serveer de courgettefritters met de dressing.