Ingrediënten
Voor de courgettefritters
- 2 courgettes
- 3 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 140 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 100 g gemalen kaas (belegen)
- zout & peper
- olijfolie
Voor de dressing
- 1 el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt
- een handvol bieslook (fijngehakt)
Bereiding
- Rasp 2 courgettes.
- Doe de courgette in een theedoek en knijp er het overtollige vocht uit en doe alles in een grote kom.
- Hak 3 lente-uitjes fijn. Hak 2 tenen knoflook fijn. Voeg toe aan de geraspte courgette.
- Voeg 2 eieren, 140 g bloem, 1 el bakpoeder en 100 g gemalen kaas toe. Meng alles goed.
- Kruid met peper en zout naar smaak.
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan.
- Maak kleine pannenkoekjes van het courgettemengsel met een lepel. Bak 2 à 3 minuten per kant.
- Maak nu de dressing: meng 1 el mayonaise, 2 el Griekse yoghurt en de fijngehakte bieslook in een kommetje.
- Serveer de courgettefritters met de dressing.