Ingrediënten
- 400 g linguine
- 800 g courgettes
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels verse kaas
- Pijnboompitten
- Olijfolie
- Tijm
- Zout / peper
Bereiding
- Was de courgettes en rasp ze met een rasp.
- Snij het teentje knoflook fijn en bak het in een pan met een beetje olijfolie gedurende enkele minuten.
- Voeg de geraspte courgette toe aan de pan en bak ze gedurende 6-7 minuten, tot ze zacht zijn.
- Als de courgettes gaar zijn, giet 3/4 ervan in een blender. Voeg de verse kaas, tijm, zout en peper toe. Mix tot een gladde crème.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng met de courgettecrème. Voeg de rest van de geraspte courgettes toe voor textuur.
- Serveer de pasta op borden, voeg enkele geroosterde pijnboompitten toe en rasp wat Grana Padano eroverheen.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.