Ingrediënten
- 150gr bloem
- 50gr Griekse yoghurt
- 60ml water (lauw)
- 4gr instant gist
- 1/2 theelepel suiker
- 1 scheutje olijfolie
- 200ml passata
- 1 rode paprika
- 50gr beenham
- 1 teentje look
- enkele blaadjes verse oregano
- peper en zout
- kaas naar keuze
Bereiding
- Meng de gist met de suiker in een kommetje en giet het lauwe water erbij. Laat enkele minuten staan tot er een schuimig laagje op komt. Voeg dan de bloem, Griekse yoghurt, olijfolie en een snuifje zout erbij en roer goed door.
- Kneed het deeg vervolgens een kwartiertje met je handen tot je een stevige massa hebt. Maak er een bol van en vet een kom in met wat olijfolie. Leg de deegbol erin en laat een uurtje rijzen met een handdoek erover.
- Verdeel het deeg na het rijzen in twee gelijke porties en duw de porties plat tot ronde schijven. Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur en bak de naanbroodjes goudbruin langs beide kanten.
- Versnipper ondertussen de look en oregano fijn. Verhit na het bakken van de broodjes opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak de look en oregano kort aan. Giet de passata erbij en kruid af met peper en zout. Verdeel de tomatensaus over de gebakken naanbroodjes en smeer uit.
- Snijd de paprika en de ham in reepjes en schik ze op de pizza's. Werk af met een kaas naar keuze en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.