Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 vleestomaten
  • 1 laurierblaadje
  • 1 pizzabodem
  • 1 bokaaltje fetablokjes
  • een 12-tal zwarte olijven
  • verse oregano
  • gemalen kaas
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 1 teentje look, geperst

Bereiding

  1. Emondeer de vleestomaten: verwijder de schil door de groenten 12 tot 15 seconden in kokend water te dompelen.
  2. Spoel ze na het warmwaterbad meteen af onder koud stromend water. Verwijder nu het vel.
  3. Verwijder de pitjes en snijd de tomaten in blokjes.
  4. Maak een vers tomatensausje met de look, de gesnipperde ajuin, de tomatenblokjes, het laurierblaadje en wat peper en zout.
  5. Verwarm de grill voor.
  6. Snijd de aubergine in duimdikke plakken en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met wat peper en zout.
  7. Gril de aubergineplakken gedurende 15 minuten in een grillpan.
  8. Strijk de tomatensaus uit over de pizzabodem, tot op 1 cm van de rand.
  9. Schik de gegrilde aubergine erop.
  10. Strooi er de fetablokjes en wat zwarte olijven over.
  11. Bestrooi met oregano en wat gemalen kaas. Zet de pizza’s 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bij 180°.