Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 vleestomaten
- 1 laurierblaadje
- 1 pizzabodem
- 1 bokaaltje fetablokjes
- een 12-tal zwarte olijven
- verse oregano
- gemalen kaas
- olijfolie
- peper & zout
- 1 teentje look, geperst
Bereiding
- Emondeer de vleestomaten: verwijder de schil door de groenten 12 tot 15 seconden in kokend water te dompelen.
- Spoel ze na het warmwaterbad meteen af onder koud stromend water. Verwijder nu het vel.
- Verwijder de pitjes en snijd de tomaten in blokjes.
- Maak een vers tomatensausje met de look, de gesnipperde ajuin, de tomatenblokjes, het laurierblaadje en wat peper en zout.
- Verwarm de grill voor.
- Snijd de aubergine in duimdikke plakken en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met wat peper en zout.
- Gril de aubergineplakken gedurende 15 minuten in een grillpan.
- Strijk de tomatensaus uit over de pizzabodem, tot op 1 cm van de rand.
- Schik de gegrilde aubergine erop.
- Strooi er de fetablokjes en wat zwarte olijven over.
- Bestrooi met oregano en wat gemalen kaas. Zet de pizza’s 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bij 180°.