Ingrediënten

Ingrediënten voor de taco's:

  • 3 grote tarwe- of maistortilla’s
  • 25 g gesmolten boter
  • 1 tl kaneel
  • 2 el suiker

Ingrediënten voor de vulling:

  • 2 KANZI® appels
  • 25 g boter
  • 2 el rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el suiker
  • ½ citroen
  • 150 ml slagroom
  • 2 el gembersiroop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Steek uit elke tortilla 5 cirkels van 8-9 cm met een koekjessteker of snijd ze uit rondom een kop of schotel.
  3. Mix de boter met de kaneel en suiker in een kom. Smeer de tortillacirkels aan beide kanten in met de boter. Zet een muffinvorm met 12 holtes op z’n kop. Vouw de cirkels bijna dubbel en zet ze tussen de muffinvormpjes. Bak de tortillacirkels in ca. 8 min. krokant in de oven.
  4. Snijd voor de vulling de KANZI® appels in kleine blokjes. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de appelblokjes samen met de rozijnen, kaneel en suiker ca. 5 min. Pers de citroen erboven uit. Schep regelmatig om. Doe in een kom.
  5. Sla de slagroom stijf en mix de gembersiroop erdoor.
  6. Vul de appeltaco’s met de appelvulling en serveer ze met een lepel gemberslagroom.