Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 2 trostomaten
  • 1 vleestomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 25g bieslook
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereiding

Maak eerst een pittige tomaten salsa :

  1. Snij de trostomaten in 4 delen en verwijder de pitten.
  2. Snij het tomatenvlees in zeer kleine blokjes.
  3. Snij de bieslook in zeer fijne snippers.
  4. Neem half teentje look en snij in zeer fijne snippers.
  5. Neem een kwart van een rode ui en snij deze in fijne snippers.
  6. Neem een halve rode peper en snij deze in fijne snippers.
  7. Meng deze tomatenblokjes, bieslook, look, rode ui en rode peper door elkaar. Laat deze een tijdje in de koelkast staan, zodat de smaken met elkaar kunnen mengen.

Vulling voor de wrap :

  1. Snij de paprika (zowel de rode als de gele) in kleine blokjes.
  2. Snij de tomaat (vleestomaat) en de komkommer in blokjes.
  3. Snij de aubergine in schijfjes met een mandoline.
  4. Snij de courgette in plakjes.
  5. Bak de aubergine schijven en de courgette schijven in een pan met een beetje olijfolie.
  6. Breng de aubergine en de courgette op smaak met peper en zout.
  7. Bak de wraps gedurende enkele seconden in een hete pan. Je hoeft hier geen vetstof voor te gebruiken.
  8. Vul nu je wrap op met de tomatensalsa, de gele en rode paprika en de komkommer. Leg hierboven op enkele plakjes gebakken courgetten en een schijfje aubergine.
  9. Rol de wraps strak op en snijd deze in 2. Zo kan je ze gemakkelijk opeten zonder te morsen.