Ingrediënten
- 4 (dikke) witte asperges
- 4 eieren
- 4 à 5 eetlepels plattekaas
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- 1/2de sjalot, fijngesnipperd
- 4 kleine augurkjes, fijngehakt
- peper en zout
- 4 wraps
- 4 sneden beenham
Bereiding
- Kook de eieren hard gedurende 8 minuten en laat ze afkoelen.
- Pel de hardgekookte eieren en plet ze met een vork. Meng er de plattekaas door samen met de peterselie, dille, sjalot en augurk. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller of aspergeschiller.
- Breng 1 l water aan de kook, voeg een snufje zout toe en kook de asperges 8 à 10 minuten beetgaar op een gemiddeld vuur.
- Schep ze uit het kookvocht en laat uitlekken en afkoelen.
- Beleg elke wrap met een snede beenham. Bestrijk rijkelijk met de eiersalade en leg er een asperge op. Rol stevig op.