Ingrediënten

  • 4 (dikke) witte asperges
  • 4 eieren
  • 4 à 5 eetlepels plattekaas
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1/2de sjalot, fijngesnipperd
  • 4 kleine augurkjes, fijngehakt
  • peper en zout
  • 4 wraps
  • 4 sneden beenham

Bereiding

  1. Kook de eieren hard gedurende 8 minuten en laat ze afkoelen.
  2. Pel de hardgekookte eieren en plet ze met een vork. Meng er de plattekaas door samen met de peterselie, dille, sjalot en augurk. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller of aspergeschiller.
  4. Breng 1 l water aan de kook, voeg een snufje zout toe en kook de asperges 8 à 10 minuten beetgaar op een gemiddeld vuur.
  5. Schep ze uit het kookvocht en laat uitlekken en afkoelen.
  6. Beleg elke wrap met een snede beenham. Bestrijk rijkelijk met de eiersalade en leg er een asperge op. Rol stevig op.