Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel geroosterd paprikapoeder
  • ½ theelepel sumak
  • ¼ theelepel chilipoeder (hoeveelheid naar smaak)
  • Snufje zout
  • Zwarte peper
  • Peterselie

Bereiding

  1. Verwijder de bloemkoolbladeren en snijd vanuit het midden van de bloemkool 2 gelijke schijven van ongeveer 2 centimeter. Zet hiervoor de bloemkool rechtop.
  2. Neem een grote kookpot waar de bloemkool in past. Breng water aan de kook en voeg wat zout toe. Blancheer de bloemkool voor 3 minuten. Haal de bloemkool eruit en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Dep droog met keukenpapier.
  3. Meng de olijfolie, het sap van de limoen, paprikapoeder, sumac, chilipoeder, zout en peper.
  4. Bestrijk de bloemkool langs 1 kant met de marinade.
  5. Verwarm de barbecue tot ongeveer 250 graden.
  6. Gril de bloemkool gedurende een 3-4 minuten per kant - of tot ze beetgaar zijn. Wanneer je de bloemkool omdraait, bestrijk dan de andere kant met de marinade.
  7. Besprenkel met nog wat olie en peterselie voor het opdienen.

TIP: De zijkanten van de bloemkool zal je niet kunnen gebruiken voor de steaks. Je kan deze restjes verwerken in bijvoorbeeld bloemkool gazpacho.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.