Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 limoen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel geroosterd paprikapoeder
- ½ theelepel sumak
- ¼ theelepel chilipoeder (hoeveelheid naar smaak)
- Snufje zout
- Zwarte peper
- Peterselie
Bereiding
- Verwijder de bloemkoolbladeren en snijd vanuit het midden van de bloemkool 2 gelijke schijven van ongeveer 2 centimeter. Zet hiervoor de bloemkool rechtop.
- Neem een grote kookpot waar de bloemkool in past. Breng water aan de kook en voeg wat zout toe. Blancheer de bloemkool voor 3 minuten. Haal de bloemkool eruit en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Dep droog met keukenpapier.
- Meng de olijfolie, het sap van de limoen, paprikapoeder, sumac, chilipoeder, zout en peper.
- Bestrijk de bloemkool langs 1 kant met de marinade.
- Verwarm de barbecue tot ongeveer 250 graden.
- Gril de bloemkool gedurende een 3-4 minuten per kant - of tot ze beetgaar zijn. Wanneer je de bloemkool omdraait, bestrijk dan de andere kant met de marinade.
- Besprenkel met nog wat olie en peterselie voor het opdienen.
TIP: De zijkanten van de bloemkool zal je niet kunnen gebruiken voor de steaks. Je kan deze restjes verwerken in bijvoorbeeld bloemkool gazpacho.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.