Ingrediënten

  • 750gr bloemkool
  • 1500ml water
  • 1,5 blokjes groentebouillon
  • 2 tenen look
  • 200gr tortellini’s (vulling naar keuze)
  • Olijfolie
  • Enkele takjes verse waterkers
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de look fijn en snij de bloemkool in roosjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pot op een hoog vuur en fruit de knoflook kort aan.
  3. Voeg vervolgens ook de bloemkoolroosjes toe aan de pot en laat vijf minuten aanstoven. Kruid met peper en zout.
  4. Leg de bouillonblokjes bij in de pot en giet het water erbij. Zet een deksel op de pot en laat het geheel 20 minuten doorkoken.
  5. Haal de pot van het vuur en mix de soep tot een gladde massa met de staafmixer.
  6. Zet de pot nu weer op een matig-hoog vuur en voeg de tortellini's toe. Laat ze enkele minuten meekoken (volgens de verpakking).
  7. Schep de soep uit in de borden en werk af met enkele blaadjes verse waterkers.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.