Ingrediënten
- 100 g frambozen
- 100 g blauwe bessen
- 25 g patisseriebloem
- 35 g havervlokken (grof)
- 20 g ruwe rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 g koude boter, in blokjes van ca 1 cm gesneden
- Snuifje zout
- Voor erbij: vanille-ijs of vanilleyoghurt (ontbijt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° hete lucht.
- Verdeel de frambozen en bessen in een ovenschaal.
- Doe de bloem, havervlokken, rietsuiker, vanillesuiker, boter en het snuifje zout in een ruime kom.
- Wrijf nu met je vingers de ingrediënten door elkaar, tot je een kruimelig deeg krijgt.
- Verdeel het deeg over het fruit.
- Zet in de oven en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Lekker met een bolletje ijs als dessert of waarom niet als zondags ontbijt met wat vanilleyoghurt erbij.
TIP: neem je ovenschaal niet té groot, voor 2 personen crumble, volstaat de grootte van een éénpersoonsovenschaaltje.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Juffrouw Toertjes.