Ingrediënten

  • 100 g frambozen
  • 100 g blauwe bessen
  • 25 g patisseriebloem
  • 35 g havervlokken (grof)
  • 20 g ruwe rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 g koude boter, in blokjes van ca 1 cm gesneden
  • Snuifje zout
  • Voor erbij: vanille-ijs of vanilleyoghurt (ontbijt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° hete lucht.
  2. Verdeel de frambozen en bessen in een ovenschaal.
  3. Doe de bloem, havervlokken, rietsuiker, vanillesuiker, boter en het snuifje zout in een ruime kom.
  4. Wrijf nu met je vingers de ingrediënten door elkaar, tot je een kruimelig deeg krijgt.
  5. Verdeel het deeg over het fruit.
  6. Zet in de oven en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Lekker met een bolletje ijs als dessert of waarom niet als zondags ontbijt met wat vanilleyoghurt erbij.


TIP: neem je ovenschaal niet té groot, voor 2 personen crumble, volstaat de grootte van een éénpersoonsovenschaaltje.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Juffrouw Toertjes.