Ingrediënten

  • 4 Doyenné peren
  • het sap van 1/2de citroen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kardemonpoeder
  • het merg van 1 vanillestokje
  • 120 g havervlokken
  • 50 g pitten en zaden (vb. zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad)
  • 40 g kokosolie
  • 40 g honing
  • snuf zout
  • eventueel wat yoghurt voor de afwerking

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Snijd de Doyenné peren in stukjes en meng met het citroensap, de kaneel, kardemon en het merg van het vanillestokje.
  3. Meng de havervlokken met de pitten en de zaden. Smelt de kokosolie en voeg samen met de honing bij de het haver- & zadenmengsel, meng tot je een crumble bekomt
  4. Doe het perenmengsel in een ovenschotel en verdeel de crumble erover.
  5. Bak 30 min in de oven tot de bovenlaag krokant is en het fruit beetgaar is geworden.
  6. Serveer eventueel met wat yoghurt voor een frisse toets.