Ingrediënten

  • 400 g witloof
  • 2 boskoopappelen
  • 150 g blauwschimmelkaas
  • 350 g aardappelen
  • 100 g Emmentaler
  • enkele eetlepels broodkruim
  • 75 g hazelnoten (grof gehakt)
  • enkele takjes tijm
  • 400 g kippendijvlees
  • 100 g boter
  • peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Reinig het witloof en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de appels.
  3. Snijd ook de kip in blokjes.
  4. Bak de kip en de aardappelen in een beetje boter. Voeg hierbij na enkele minuten de appelen, het witloof en de noten aan toe. Meng met de kruiden en de blauwschimmelkaas
  5. Schep het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met Emmentaler kaas en broodkruim.
  6. Plaats een halfuur in de oven. Voor een extra knapperig korstje, kan je hem de laatste 10 minuten op grillstand zetten.