Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de courgettes grof boven een grote kom en doe er een snuifje zout bij. Meng kort en laat een tweetal minuten staan. Pers vervolgens met je handen zoveel mogelijk vocht uit de courgette en giet dit weg.
  2. Doe de eieren en de bloem bij in de kom en roer goed door. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit een (pannenkoeken)pan op een laag-matig vuur en doe er een klein scheutje olijfolie in. Schep ongeveer 3 eetlepels per keer op een hoopje in de pan en spreid dit lichtjes uit tot een dikte van 5-10mm.
  4. Bak de pannenkoekjes gaar in ongeveer 4 minuten per kant. Draai om tot beide kanten lichtbruin zijn.
  5. Doe ondertussen een flinke scheut olijfolie in een vijzel en rits er enkele blaadjes tijm, rozemarijn en basilicum bij. Stamp de kruiden enkele keren goed door in de olie en haal de olie vervolgens door een zeefje.
  6. Meng ook de ricotta met peper en zout & roer mooi los. Schep een flinke eetlepel ricotta op elk bord en spreid uit met de achterkant van de lepel.
  7. Schik de courgettepannekoekjes op de borden & giet er een scheutje van de kruidenolie over.
  8. Werk af met een bosje tuinkers en wat sesamzaadjes.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.