Ingrediënten
1 courgette
1 zoete aardappel
1 vel kant en klaar bladerdeeg
250 ml room
3 eieren
peper
zout
rozemarijn
2 el mosterd
300 g geitenkaas
1 rode ui
2 el honing
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185 °C.
Bak het bladerdeeg eerst blind gedurende 8 minuten in de oven.
Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog 10 minuten verder tot het deeg goudbruin kleurt. Laat even afkoelen.
Snijd intussen de rode ui in ringen. Smelt boter in een pan en bak de uiringen aan.
Voeg de honing en een takje rozemarijn toe. Bak tot de uiringen zacht en glazig zijn.
Schil de zoete aardappelen en kook ze gedurende tien minuten in gezouten water. Laat even afkoelen en snijd in plakjes.
Snijd ook de courgette in plakjes.
Klop de eieren los met een vork en meng met de room.
Hak de rozemarijn fijn en meng met de mosterd onder de room en de geklopte eieren. Kruid met peper en zout.
Schik de uiringen op het bladerdeeg, leg daar bovenop afwisselend de plakjes courgette en zoete aardappel.
Giet hier het eiermengsel over en werk af met de geitenkaas en enkele plakjes courgette.
Bak gedurende 40 minuten in de oven en serveer warm of koud.