Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • 1 ui, in grote stukken
  • 1 stronk prei, fijn gesneden
  • 1 klont boter
  • 200 ml volle room
  • Verse bieslook
  • Peper - zout

Bereiding

  1. Kuis de asperges, doe de schillen samen met de kontjes in een pot met 1 liter water en breng tot aan het kookpunt.
  2. Snijd de kopjes van de asperges en houd deze opzij. Snijd de rest van de asperges in kleine stukjes.
  3. Zeef de bouillion van aspergeschillen en zet langs de kant. Doe in dezelfde kookpot een klontje boter en stoof de ui aan. Voeg de prei en stukjes asperge (zonder de kopjes) toe en kruid het geheel met peper en zout. Laat een 25-tal minuten pruttelen op een laag vuur en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  4. Voeg de room en kopjes van asperge toe. Kruid naar smaak met peper en zout en verwarm de soep nog 5 minuten op een laag vuurtje (Laat niet meer koken!).
  5. Schenk de soep uit in kleine tasjes of in borden en werk af met verse bieslook en een draai van de pepermolen.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.