Telers hardfruit

Het seizoen van de peren is weer van start gegaan!

Heerlijke peren van eigen bodem, dat is pas genieten! De perentelers zijn volop bezig om dit smaakvol fruit op jouw bord te krijgen. Laat je verrassen door onze tips en tricks over peren en laat je inspireren door onze zorgvuldig uitgekozen recepten.

Tips & tricks

Kies de beste peren en bewaar ze op de juiste manier

Kies bij het kopen van peren voor exemplaren die stevig aanvoelen en vrij zijn van beschadigingen. Bewaar ze op een koele plek en laat ze eventueel nog wat narijpen voordat je ze gaat eten. Zo geniet je optimaal van de smaak en de textuur van de peren. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij ander fruit liggen om te voorkomen dat ze elkaar laten rijpen en bederven.


De schil is gezond

Net zoals de schil van appels, zit de schil van peren boordevol voedingsstoffen, zoals vezels en antioxidanten. Was de peren en eet de schil maar mee op!


Maak er lekkere gerechtjes mee

Peren zijn heerlijk in gebakjes en andere desserts. Kijk gerust eens op onze website voor inspiratie.

De lekkerste recepten met peren

Met peren heb je veel opties. Je kan ze toevoegen een voorgerechten en hoofdgerechten, maar ook aan heerlijke dessertjes. Laat je inspireren door onze 3 geselecteerde gerechtjes met peren.

Conference Perenbrood

Perenbrood van Conferencepeer

Dit gerechtje is heel leuk om samen met je kinderen te maken. Probeer het zelf eens uit en geniet van je heerlijk perenbrood!

Ontdek het recept
Witloofsalade peer inktvis

Witloofsalade met peer, pompoenpitten en inktvis

Dit hoofdgerecht is makkelijk klaar te maken en is heel lekker. Volg de stappen en probeer het zelf een keer uit!

Ontdek het recept
Smeuïge cake met yoghurt & peer

Smeuïge cake met yoghurt & peer

Op zoek naar een heerlijk dessertje? Deze cake is makkelijk voor te bereiden en is overheerlijk. Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Kokerellen.

Ontdek het recept

“De verandering van het klimaat zorgt voor extremere droogtes en vorst en de teelten hier tegen beschermen brengt een enorme uitdaging met zich mee”

Johan Kortleven, Teler appels en peren