Ingrediënten
- 4 rijpe Conference peren
- 350 g bloem
- 100 g suiker
- 3 theelepels kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kardemom
- Snuf zout
- 3 eieren
- 30 g boter, gesmolten + extra om in te vetten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de conferenceperen, verwijder het klokhuis en pureer ze met een mixer.
- Doe in een kommetje samen met de eieren en de gesmolten boter. Meng goed.
- Meng de bloem samen met de suiker, kaneel, het bakpoeder, de kardemom en het zout in een andere mengkom.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer goed.
- Vet een langwerpige cakevorm in met boter.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak 50 à 60 minuten in je oven. Test met een tandenstoker of het deeg reeds gaar is.
- Laat het perenbrood 10 minuten afkoelen op een bakrooster alvorens in plakjes te snijden en te serveren.
Smakelijk!