Ingrediënten

  • 4 rijpe Conference peren
  • 350 g bloem
  • 100 g suiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kardemon
  • Snuf zout
  • 3 eieren
  • 30 g boter, gesmolten + extra om in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de conferenceperen, verwijder het klokhuis en pureer ze met een mixer.
  3. Doe in een kommetje samen met de eieren en de gesmolten boter. Meng goed.
  4. Meng de bloem samen met de suiker, kaneel, het bakpoeder, de kardemon en het zout in een andere mengkom.
  5. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer goed.
  6. Vet een langwerpige cakevorm in met boter.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak 50 à 60 minuten in je oven. Test met een tandenstoker of het deeg reeds gaar is.
  8. Laat het perenbrood 10 minuten afkoelen op een bakrooster alvorens in plakjes te snijden en te serveren.

Smakelijk!