Kersen schaaltje

Het is weer tijd om te genieten!

Het kersenseizoen is in volle gang en dat betekent dat je weer kunt genieten van de heerlijke smaak van de lekkere kersen. Onze lokale kersentelers hebben hun handen vol om de beste kersen te telen en op jouw bord te serveren. Laat je inspireren door onze heerlijke recepten en ontdek alles wat je moet weten over kersen. Eet smakelijk!

Tips & tricks

Sappige kersen

Kies voor kersen die stevig aanvoelen en een gladde, glanzende huid hebben. Vermijd kersen die zacht of verlept zijn, want deze kunnen oud of bedorven zijn.


Geniet van verse kersen

Kersen zijn het lekkerst als ze vers gegeten worden. Probeer ze binnen een paar dagen na aankoop te consumeren voor de beste smaakervaring.


Maak heerlijke kersenconfituur

Als je wilt genieten van kersen op je boterham, kun je ze verwerken tot heerlijke confituur. Verwijder de pitten, kook de kersen met suiker en een beetje citroensap tot ze dik en stroperig worden. Bewaar de confituur in de koelkast en geniet er later van.


Probeer diverse kersenrecepten

Kersen zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Voeg ze toe aan een gehaktschotel, maak er een heerlijke cake mee, voeg ze toe aan smoothies of geniet gewoon van een kommetje verse kersen als gezonde snack.


Bewaren van kersen

Om kersen langer vers te houden, kun je ze het beste in de koelkast bewaren. Plaats ze in een papieren zak of bewaar ze in een luchtdichte container om vochtverlies te voorkomen. Was de kersen pas vlak voor het eten om te voorkomen dat ze vochtig worden en sneller bederven.


Haal het beste uit kersen

Als je de smaak van kersen wilt versterken, kun je ze combineren met andere ingrediënten. Probeer ze eens met een vleugje amandel- of vanille-extract, voeg ze toe aan een fruitsalade met muntblaadjes of combineer ze met een bolletje vanille-ijs voor een heerlijk dessert.

De lekkerste recepten met kersen

Dit zijn onze 3 lievelingsrecepten met kersen. Laat je inspireren, probeer ze zelf uit en geniet ervan!

Kersenclafoutis

Kersenclafoutis

Dit gerechtje is super makkelijk te bereiden. Volg de stappen en geniet van dit heerlijk dessertje met kersen van hier.

Ontdek het recept
Kersen frambozensmoothie

Frambozen-kersensmoothie

Deze smoothie is ideaal als licht ontbijt. Het is een bron van antioxidanten dankzij al de heerlijke ingrediënten. Deze smoothie is gemaakt door diëtiste Stephanie Scheirlynck.

Geniet ervan!

Ontdek het recept
Bel Orta Kersen Cake ub

Vanillecake met kersen

Zin in een overheerlijke cake? Volg de stappen en geniet van deze heerlijke cake met verse kersen van BelOrta. Smakelijk!

Ontdek het recept