Ingrediënten

• 1 aubergine
• 200 gram gehakt (varkens rund)
• 100 g kersen
• 1 citroen
• 1 tl currypoeder
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl komijn
• 1tl korianderpoeder
• 1 teen look
• Olijfolie
• Paar muntblaadjes
• Paar takjes dille
• Pitabroodjes (2x)
• Nootjes naar keuze als afwerking
• 150 g kikkererwten in blik
• ½ teen look
• Halve tl komijn
• 1 tl tahin (sesampasta)
• 4 el olijfolie
• Peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aubergine en snijd in fijne blokjes.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan samen met het gehakt en de aubergine. Pers er een teentje look bij uit. Kruid met paprikapoeder, komijn, korianderpoeder en curry.
  3. Mix de kikkererwten met vocht, look, komijn tahin en peper en zout tot een gladde hummus. Voeg olijfolie toe om tot een mooie massa te komen.
  4. Beleg het bord met een lepeltje hummus. Leg daarnaast het gehaktmengsel.
  5. Ontpit de kersen en halveer ze. Rooster ondertussen de broodjes. Werk het bordje af met de kersen, een paar druppels citroensap naar keuze en fijngesneden dille en munt.