Ingrediënten
• 1 aubergine
• 200 gram gehakt (varkens rund)
• 100 g kersen
• 1 citroen
• 1 tl currypoeder
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl komijn
• 1tl korianderpoeder
• 1 teen look
• Olijfolie
• Paar muntblaadjes
• Paar takjes dille
• Pitabroodjes (2x)
• Nootjes naar keuze als afwerking
• 150 g kikkererwten in blik
• ½ teen look
• Halve tl komijn
• 1 tl tahin (sesampasta)
• 4 el olijfolie
• Peper en zout
Bereiding
- Schil de aubergine en snijd in fijne blokjes.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan samen met het gehakt en de aubergine. Pers er een teentje look bij uit. Kruid met paprikapoeder, komijn, korianderpoeder en curry.
- Mix de kikkererwten met vocht, look, komijn tahin en peper en zout tot een gladde hummus. Voeg olijfolie toe om tot een mooie massa te komen.
- Beleg het bord met een lepeltje hummus. Leg daarnaast het gehaktmengsel.
- Ontpit de kersen en halveer ze. Rooster ondertussen de broodjes. Werk het bordje af met de kersen, een paar druppels citroensap naar keuze en fijngesneden dille en munt.