Tomaat venkelsoep

Warm & hartig – voor ovenschotels, sauzen en meer

Hiervoor gebruiken we meestal pruimtomaten, die minder sap bevatten en stevig van structuur zijn – perfect voor warme bereidingen zoals sauzen, pizza’s, gegrilde gerechten en soepen. Kies bijvoorbeeld voor de Senserno-tomaat: donkerrood, stevig, boordevol smaak en perfect om te roosteren of te verwerken in een saus. Gebruik ze dus zeker in je tomatensaus of tomatensoep.

Naar recept

Andere tomaten die je warme maaltijd helemaal afmaken:

Coeur de boeuf met garnalen

Koud & verfijnd – voor frisse gerechten en salades

Deze tomaten zijn heerlijk zoet en sappig – perfect voor rauwe bereidingen zoals salades, bij vis of gewoon als snack. Het zijn meestal vleestomaten, herkenbaar aan hun grote formaat, stevige structuur en volle smaak, ideaal om te grillen, vullen of rauw te serveren. Neem bijvoorbeeld de Coeur de Boeuf -tomaat: dankzij haar unieke vorm is ze ideaal voor een verfijnde tomatencarpaccio, in de oven, maar ook perfect om te vullen en je gerecht net dat tikkeltje specialer te maken.

Naar recept

Meer tomaten die heerlijk zijn in koude gerechten:

Ruby Red Gazpacho

Voor de kleur – kleur op je bord, smaak in je mond

Met deze tomaten breng je kleur in je gerechten. Ze maken van elke salade een echte eyecatcher en geven warme bereidingen een aantrekkelijkere, intensere kleur. Maak bijvoorbeeld je gazpacho met Ruby Red-tomaten: ze zijn dieprood vanbinnen en vanbuiten, waardoor je soep die typische vurige kleur krijgt die meteen in het oog springt.

Naar recept

Ook deze tomaten zorgen voor kleur en karakter in elk gerecht:

Gevulde kerstomaatjes met gedroogde ham

Snacktime – voor uit het vuistje of als tapas

Op zoek naar een smaakvolle snack of iets lekkers voor bij de borrel? Deze tomaten zijn jouw beste vrienden. Deze zijn ideaal om rauw te eten, je borrelplak op te fleuren enzoverder.

Naar recept

Laat je zeker ook verrassen door deze tomaten die niet mogen ontbreken op je borrelplank: