Ingrediënten

  • 1 tros Ruby Red tomaten
  • 2 minikomkommers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1.5 l water
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 koffielepeltje tomatenpuree
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Pel en ontpit de Ruby Red tomaten, snij ze hierna fijn in blokjes.
  2. Was de komkommers en snijd ook deze fijn.
  3. Pel en snipper de rode ui fijn.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika in blokjes.
  5. Doe de Ruby Red tomaten, de fijngesneden komkommers, de gesnipperde ui, de paprikablokjes en de 2 teentjes look in de blender.
  6. Alles goed fijn mixen en beetje bij beetje het water toevoegen.
  7. Voeg 1 el olijfolie toe, het lepeltje tomatenpuree en een scheutje witte wijnazijn.
  8. Goed doorroeren en bijkruiden naar smaak met peper en zout.
  9. De soep minstens 1 uurtje laten afkoelen in de ijskast.

Tip: Garneren met een lekker vers blaadje basilicum of een beetje tuinkers.