Pizza met aubergine

Pizza met gegrilde aubergines

Gegrilde aubergines hebben we allemaal al wel eens gegeten of klaargemaakt. Maar heb je er al eens aan gedacht om gegrilde aubergineschijfjes op jouw zelfgemaakte pizza te leggen? Zo maak je jouw pizza in één klap gezonder én lekkerder.

Snij de aubergine daarvoor in duimdikke plakken en besprenkel ze met olijfolie. Kruid ze vervolgens met wat peper en zout. Grill de aubergineplakken tot slot gedurende 15 minuten in een grillpan en schik ze vervolgens op jouw pizza.

Maaltijdsalade met gefrituurde aubergine

Maaltijdsalade met gefrituurde aubergine

Frituren is niet alleen een originele manier om aubergines klaar te maken, het is bovendien verrukkelijk. Begin met de aubergine in plakken te snijden en bestrooi ze met zout. Laat de plakken ongeveer 20 min ‘zweten’ in een diep bord of vergiet en spoel ze daarna af en dep ze droog.

Maak daarna een frisse dressing met het sap van een sinaasappel en enkele blaadjes fijne munt. Schenk er wat olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout. Vervolgens bereid je de couscous en meng je hier enkele blaadjes verse spinazie door.

Zet de couscous even opzij en neem een bord gevuld met bloem. Haal ringetjes aubergine door de bloem en frituur ze vervolgens in een pan met olie tot ze een mooie bruine kleur krijgen. Meng de gefrituurde aubergines met de couscous en werk af met enkele amandelschilfers. Serveer de dressing er apart bij.

Aubergine-brownies

Chocolade-auberginebrownies

Afsluiten doen we met een onverwachte maar overheerlijke combinatie: aubergines en chocolade. Snij eerst de aubergines fijn en leg ze daarna in een zeef. Hang het zeefje boven een kom, om vervolgens de aubergines te bestrooien met zout en deze te laten uitlekken.

Smelt daarna de chocolade met boter. Meng dit alles goed en laat het vervolgens even afkoelen. Voeg vervolgens de eieren en suiker toe en meng het tot een mooi luchtig geheel (om het gewenste resultaat te bereiken zou je voor een achttal minuten moeten roeren).

Meng het chocolademengsel met het eimengsel en de fijngesneden aubergine en de fijngehakte noten eronder. Meng nu de bloem met het bicarbonaat en het bakpoeder en zeef dit alles boven het chocoladebeslag. Meng alles één laatste keer samen totdat je een mooi beslag krijgt.