Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 2 el vers sinaasappelsap
  • 2 el citroensap
  • 2 el verse munt, fijngehakt
  • Peper & zout
  • Een handje verse spinazie
  • Bloem
  • (Zonnebloem)olie om te frituren
  • 130 gram couscous
  • 250 ml water
  • ½ groente bouillonblokje
  • Amandelschilfers

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met zout. Laat ze ongeveer 20 min ‘zweten’ in een diep bord of vergiet en spoel ze daarna af en dep ze droog.
  2. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet de couscous apart. Roer er net voor het serveren wat verse spinazieblaadjes door.
  3. Meng het sinaasappelsap, het citroensap en de gehakte munt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Neem een bord gevuld met bloem en kruid de bloem met peper en zout.
  5. Haal de aubergineplakken door de bloem en frituur ze vervolgens in een pan met olie tot ze een mooie bruine kleur krijgen.
  6. Meng de gefrituurde aubergines met de couscous en werk af met enkele amandelschilfers.
  7. Serveer de dressing er apart bij.