Voorgerecht: Schorseneren
De smaak van deze vergeten groente doet ietwat aan deze van asperges denken maar het kuiswerk aan deze groente is de heerlijke smaak meer dan waard! Als voorgerecht kan je schorseneren perfect verwerken in een soep met kruidenkaas, ajuinen en courgette.
Ontdek dit recept met schorsenerenHoofdgerecht: Aardpeer
De aardpeer, ook wel bekend als 'Jeruzalem-artisjok', is een grillige knolgroente met lichtbruine tot lichtpaarse kleur. De zoete smaak van aardperen leent zich uitstekend in onder meer een slaatje. Daarom is ons hoofdgerecht dan ook een lauwe salade van witloof, blauwe bessen en aardpeer. Voeg extra kleur toe met frambozen, aardbeien,... Deze matchen perfect met de blauwe bessen.
Ontdek dit recept met aardpeerDessert: Rode biet
De rode biet is de meest geconsumeerde bietensoort, met een aardse, ietwat zoete smaak die zonder twijfel de show steelt in slaatjes, puree en allerhande ovenbereidingen. Maar in dit menu hebben we een andere invulling op het oog voor deze groente. Als dessert kiezen we voor pannenkoekjes met rode biet. Deze gezonde pannenkoek is een perfecte afsluiter van dit menu dat boordevol gezonde voeding zit.
Smakelijk!
Ontdek dit recept met rode biet