Voorbereiding

Een goede voorbereiding is alles! Neem een snijplank, universeel mes en keukenpapier. Was ook steeds je handen vooraleer je aan de slag gaat.

P.S. Je hoeft de aubergine zeker niet te schillen! De aubergine bevat een eetbare schil. In deze schil komen vele actieve plantenstoffen voor waaronder anthocyaninen, die krachtige antioxidanten zijn. Volgens onderzoek zijn aubergines goed voor de mentale gezondheid en verlagen ze onze bloeddruk.

550px nowatermark Bake Eggplant Step 3 Version 2

Aubergine in ronde plakken snijden

  • Snijd het kroontje van de aubergine
  • Houd je hand in een klauw
  • Snijd ronde plakken (dikte 0,5 tot 1 centimeter)

Tip:

  1. Snijd de ronde plakken niet te dik. Hoe dikker hoe langer ze moeten garen.
  2. Ronde plakken zijn geschikt om te grillen in de oven of op de barbecue
  3. Je kan de ronde plakjes in twee snijden en dan krijg je halve maantjes
Plakken

Aubergine in lengte snijden

  • Snijd het kroontje van de aubergine
  • Snijd de aubergine in plakken langs de lengte
  • Probeer de plakken niet te dik te snijden (max. 0,5 centimeter)

Tip: Smeer de aubergine tijdens het roosteren in met kruidenolie

Belorta actie 232 low

Aubergine in blokjes snijden

  • Snijd het kroontje van de aubergine
  • Snijd de aubergine in plakken langs de lengte
  • De plakken mogen wat dikker gesneden worden (+/- 1 centimeter)
  • Leg de plakken op elkaar en snij eerst in de lengte en dan in de breedte (steeds +/- 1 centimeter)

Tip: De blokjes zijn heerlijk in een salade of op een pizza