Telers hardfruit

Het seizoen van de appels is weer begonnen!

Yes! Sappig en heerlijke appels van hier, het kan toch niet beter. De telers zijn weer druk bezig om al deze lekkernijen op jouw bord te serveren. Ontdek tips & tricks over appels en laat je inspireren door onze met zorg geselecteerde recepten.

Tips & tricks

Bewaar ze op de juiste manier

Bewaar appels op een koele, donkere plek om hun versheid te behouden. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij ander fruit liggen om te voorkomen dat ze elkaar laten rijpen en bederven.


Eet de schil

De schil van appels zit boordevol voedingsstoffen, zoals vezels en antioxidanten. Was het fruit grondig en eet de schil gewoon op.


Maak er smoothies van

Appels kunnen een geweldige toevoeging zijn aan smoothies. Snijd het fruit in kleine stukjes en mix ze met andere ingrediënten zoals yoghurt, melk en bessen voor een heerlijke en gezonde drank.


Bak ermee

Appels zijn heerlijk in gebak en desserts. Maak bijvoorbeeld een appeltaart voor een zoete traktatie.


Maak er chutney van

Maak een heerlijke chutney van appels door ze te koken met uien, kruiden en azijn. Deze chutney kan worden gebruikt als topping voor vlees, vis en vegetarische gerechten.

De lekkerste recepten met appels

Met appels kan je ontzettend veel doen. Leuke snacks, verwerken in een hoofdgerecht of toevoegen aan een lekker dessertje. Ontdek onze 3 favoriete gerechten met appels.

Boven beeld hshsh

Rode bieten salade met appel, rucola en brie

Op zoek naar een lekker maar simpel voorgerechtje? Met dit gerechtje van Femke van der Linden zit je altijd goed.

Ontdek het recept
Kalkoenfilet met gekarameliseerd witloof, appel en geroosterde krielaardappelen

Kalkoenfilet met gekarameliseerd witloof, appel en geroosterde krielaardappelen

Ontdek dit heerlijke hoofdgerecht met groenten en fruit van hier. Volg de stappen in het recept en laat je verbazen door de verschillende smaken in dit gerecht.

Ontdek het recept
Appel en peer muffins FOTO 2

Appel en peer muffins

Op zoek naar een heerlijk dessertje met appels en peren? Zoek niet verder! Dit dessert is makkelijk klaar te maken en is overheerlijk. Smakelijk!

Ontdek het recept

“De appelbomen halen hun energie uit water en zonlicht. We controleren continu of er niet te veel appels aan één boom hangen, want dan groeit de boom te snel."

Gino Jacques, Teler appels en peren