Ingrediënten
- 1 BelOrta Jonagold appel
- 2 eieren
- 100g zelfrijzende bloem
- 100g suiker
- 100g boter (roomboter of margarine)
- 4g vanillesuiker
- 0,50 el bloemsuiker
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de boter zacht, samen met de suiker en vanillesuiker in een grote mengkom.
- Breek de eieren en splits in eigelen en eiwitten. Roer de eigelen onder de zachte boter. Klop de eiwitten op tot een stevig mengsel, en zet even apart.
- Zeef de zelfrijzende bloem erbij en voeg een snuifje zeezout toe.
- Meng zorgvuldig tot een homogeen beslag en spatel er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder zonder de eiwitten te breken.
- Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Giet het beslag in de cakevorm.
- Schil de BelOrta appels en verwijder het klokhuis. Snijd in fijne partjes en duw ze in de cake.
- Bak de cake ongeveer 45 minuten gaar in het midden van de oven.
- Controleer met een prikker of hij gaar is, indien er deeg blijft hangen aan de prikker is hij nog niet gaar.
- Haal de cake uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
Tip: Bestuif met poedersuiker