Ingrediënten

  • 1 BelOrta Jonagold appel
  • 2 eieren
  • 100g zelfrijzende bloem
  • 100g suiker
  • 100g boter (roomboter of margarine)
  • 4g vanillesuiker
  • 0,50 el bloemsuiker
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de de boter zacht, samen met de suiker en vanillesuiker in een grote mengkom.
  • Breek de eieren en splits in eigelen en eiwitten. Roer de eigelen onder de zachte boter. Klop de eiwitten op tot een stevig mengsel, en zet even apart.
  • Zeef de zelfrijzende bloem erbij en voeg een snuifje zeezout toe.
  • Meng zorgvuldig tot een homogeen beslag en spatel er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder zonder de eiwitten te breken.
  • Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Giet het beslag in de cakevorm.
  • Schil de BelOrta appels en verwijder het klokhuis. Snijd in fijne partjes en duw ze in de cake.
  • Bak de cake ongeveer 45 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Controleer met een prikker of hij gaar is, indien er deeg blijft hangen aan de prikker is hij nog niet gaar.
  • Haal de cake uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Tip: Bestuif met poedersuiker