Ingrediënten
- 2 rode bieten van BelOrta
- 2 Jonagold appels
- rucola sla van BelOrta
- 60 g brie
- handje walnoten
- olijfolie
Bereiding
- Borstel de rode bieten kort af om het meeste vuil eraf te krijgen.
- Leg de bieten in een pan met veel water zodat de bieten goed onder water staan.
- Kook de rode bieten gaar: voor zomerbieten 20 tot 30 minuten, voor winterbieten 1,5 tot 2 uur.
- Prik regelmatig met een vork in de rode bieten om te testen of ze gaar zijn. Dit zijn ze als je er gemakkelijk in kan prikken en de schil makkelijk loslaat.
- Giet de bieten af, schil deze en snij ze in dunne plakjes.
- Druk er nu vormpjes uit.
- Verwijder het klokhuis van de appels. Snij de appel in schijfjes.
- Snij de brie in kleine stukjes, was de sla en maak het bord op.
- Verkruimel de walnoten in kleine stukjes.
- Sprenkel als laatste wat olijfolie over de salade.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Femke van der Linden (@femmfoodielicious)