Ingrediënten
- 3 Boskoop appels
- 10-tal amandelnoten
- 2 el havervlokken
- 2 el sojayoghurt
- 2 el maple syrup
- 1 dadel
- 1 tl kaneel + snufje extra voor afwerking
- 1 tl vanille extract
- 2 cm gember, grofgehakt
- 2 dl amandelmelk
- 1 el amandelschilfers
Bereiding
- Schil de appels en snijd in grove stukken. Doe in een kookpot met 1 dl water. Laat 5 minuten pruttelen onder deksel tot de appels halfzacht zijn. Giet het water af en doe de appelstukjes in een blender.
- Doe de rest van de ingrediënten behalve de amandelschilfers bij de appelstukjes in de blender en blend tot een smoothie. Laat nog even afkoelen in de koelkast.
- Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een antikleefpan, pas op want deze verbranden snel.
- Giet de smoothies in glazen, werk af met de amandelschilfers en besprenkel met nog wat extra kaneel.