Ingrediënten

  • 3 Boskoop appels
  • 10-tal amandelnoten
  • 2 el havervlokken
  • 2 el sojayoghurt
  • 2 el maple syrup
  • 1 dadel
  • 1 tl kaneel + snufje extra voor afwerking
  • 1 tl vanille extract
  • 2 cm gember, grofgehakt
  • 2 dl amandelmelk
  • 1 el amandelschilfers

Bereiding

  1. Schil de appels en snijd in grove stukken. Doe in een kookpot met 1 dl water. Laat 5 minuten pruttelen onder deksel tot de appels halfzacht zijn. Giet het water af en doe de appelstukjes in een blender.
  2. Doe de rest van de ingrediënten behalve de amandelschilfers bij de appelstukjes in de blender en blend tot een smoothie. Laat nog even afkoelen in de koelkast.
  3. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een antikleefpan, pas op want deze verbranden snel.
  4. Giet de smoothies in glazen, werk af met de amandelschilfers en besprenkel met nog wat extra kaneel.