In 1995 startten Wim en Katrien Vertommen met het kweken van Elite trostomaten. Na 15 jaar gingen ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zo belandden ze bij Coeur de Boeuf tomaten, wat behoort tot één van de moeilijkere te kweken tomatensoorten.
Momenteel hebben ze 6 hectare aan serres en telen ze traditionele Coeur de Boeuf, roze Coeur de Boeuf, Coeur de Boeuf d’Antan & San Marzano tomaten. Ze hebben voorlopig geen uitbreidingen gepland. “We willen onze werking optimaliseren en de service naar onze klanten toe verbeteren”, vertelt Wim.
Het Coronavirus kennen we ondertussen allemaal, maar in de tomatenteelt is een virus niets nieuws. “Het is elk jaar opnieuw een grote uitdaging om virussen buiten te houden en de teelt te beschermen”, vertelt Wim.
Tips
Naast het beschermen van de teelt heeft Wim nog een belangrijke taak, namelijk het sensibiliseren van de consument. Wim wil graag duidelijk maken hoe je een Coeur de Boeuf het best gebruikt en daarom geeft hij graag enkele tips mee:
Is de Coeur de Boeuf oranje? Dan is hij fris en knapperig en gebruik je hem best in koude gerechten.
Is de Coeur de Boeuf rood? Dan gebruik je hem best in warme gerechten.
Bewaar de Coeur de Boeuf in een koele ruimte (kelder, koele berging,…) en niet in de koelkast.