Bart Van der Straeten teelt biologische appels en peren. Voor hij voltijds teler werd, kweekte hij al schapen en kippen op biologische wijze. Hij nam in 2017 de grond van een fruitteler over en begon aan het biologisch telen van verschillende soorten appels en peren. De omschakeling van een niet-biologische teelt tot een volledige biologische teelt duurt enkele jaren. Nu is de teelt van Bart voor twee derde biologisch en hij hoopt snel volledig biologisch te zijn. Bart heeft op verschillende locaties appels en peren staan, samen goed voor 20 hectaren. Hij teelt o.a. Jonagold, Elstar, Conference en Doyenné.
“Sommigen appelsoorten zijn gevoelig aan schurft, daarom hebben we ook enkel schurftresistente rassen geplaatst. Die zijn ook beter geschikt voor de bioteelt”, vertelt Bart. “Door de vele verschillende soorten die wij telen, is er altijd wel zekerheid voor een goede oogst”, voegt Bart toe.
Bart vertelt dat hij zelf ook graag appels en peren eet. “Peren in de oven met kroketjes eten wij graag”.